waterballonnen

Half juni was het al bloedheet, en wat is dan leuker dan met water spelen? Met water spelen en er foto’s van maken! Wat is er dan minder leuk? Achter de computer zitten, sorteren en nabewerken en posten…. Dus het heeft even geduurd.

De werkwijze was gevarieerd, van de heg als achtergrond tot een stuk gordijnstof over de waslijn, van een mes tegen een takje getaped tot een scherpgeslepen stuk draadstaal als ballonnenprikker, van de ISO net zo lang omhoog doen tot ik in de volle zon een sluitertijd van 1/8000 seconde had, tot het opstellen van flitsers, tot stroboscopisch aan toe. Van simpele waterballonnen tot langwerpige ballonnen waar men normaal ballonbeestjes van knoopt.

Nabewerking van kleur tot zwartwit, ben daar normaal niet zo’n fan van, maar hierbij werkt het goed.

Wat wel een constante was, was dat de camera op statief stond, hadmatig scherpgesteld, de belichting vastgezet in manual en high speed shooting, 7 foto’s per seconde. Verder had ik een afstandsbediening in mijn hand had om de camera te triggeren.  Ook met deze setup heb ik zeker 90% van de foto’s weggegooid, vallende ballonnen vòòr burst zijn niet interessant, ballonnen na de burst, als ze water opspatten van de tafel ook niet. Zelfs met 7 foto’s per seconde waren er niet zoveel foto’s met de ballon net tijdens monment van knappen.

 

Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s